dissabte, de gener 27, 2007

Reflexos d’Apol•lo

Bloc,
Avui visita guiada a l’exposició “ Reflexos d’Apol•lo” del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, activitat complementaria a la lectura del llibre “Ver Delfos y morir” que ja t’explicava fa uns dies.
Ha sigut molt interessant, ens han explicat un munt de coses dels jocs a la Mediterrània antiga, coses curioses com son els premis que donaven que normalment només eren corones de llorer, pi, olivera i fins hi tot de api... això m’ha fet molta gràcia, també segons en quines proves el premi eren àmfores (n’hem vist moltes de precioses) que solien estar plenes d’oli de les oliveres sagrades d’Atena els que s’emportaven aquest premi ja tenia un valor considerable doncs de vegades els hi donaven fins 140 gerres.
L’important es participar ? això es una cosa que ara es diu (crec que no es pensa) però a l’antiguitat l’únic que importava era guanyar i així aconseguir la glòria.















Hem pogut sospesar l’arma amb la que es va fer un dels assassinats que el Marco Didio Falco investiga a la novel•la que era aquesta pesa que els saltadors de longitud feien servir per donar-se impuls, i hem pogut veure un munt de peces autentiques d’aquell temps.
Al final hem acabat com acabaven totes les jornades dels jocs... amb un banquet !!!